Askellus

 

 

Askellus on klubi.
Askellus on kerhotoimintaa.
”Aiemmin kerhoa kutsuttiin klubiksi”
Kerho tai kerhotoiminta on yleensä harrastusluonteisen- ja vapaa-ajan pienimuotoinen työryhmä, se voi olla joko vapaa-aloitteista tai esim. koulun, seurakunnan, yhdistyksen, kunnan tai poliittisen järjestön ohjaama ryhmä.”

Tyylikästä, kokeellista ja ajankohtaista tunnelmaa henkivät musiikki ja visuaalinen taide yhdistyvät luoden erityisen ilmapiirin, joka ilmentänee metamodernia kulttuuria*. DJ:t soittavat teknoa ja suomalaista ska-musiikkia sekaisin, roots reggaeta sekä synkkää bassomusiikkia. Seinälle heijastettu kolmiulotteinen mallinnus reagoi ympäristöön ja mukautuu siihen. Samoin ympäristö ja yleisö mukautuvat musiikkiin ja kuviin. Syntyy tuntemuksia, joita tavanomaisessa baari- ja klubikulttuurissamme ei koeta.

*The present is a symptom of the twin birth of immediacy and obsolescence. Today, we are nostalgists as much as we are futurists. The new technology enables the simultaneous experience and enactment of events from a multiplicity of positions. Far from signalling its demise, these emergent networks facilitate the democratisation of history, illuminating the forking paths along which its grand narratives may navigate the here and now. [Luke Turner 2011: Metamodernist Manifesto]

 

brändimuija

Askellus 5.2.2016 @ B-Side Bar, Helsinki

 

Askellusta järjestettiin 3.7.2015–5.2.2016 B-Side Barissa Helsingin Teurastamolla ja 1.4.2016 Ihana Baarissa, sekä nimellä Parannus 20.8.2016 B-Side Barissa. Esiintyjinä oli mm. Kaiunta, W, Tuomas G, Teknikko, Son of July, SLTF & Pyhä Toimitus. Musiikkilajeista yleisimmin soi dub, bassotekno ja kokeellinen, mutta myös funkia, worldia, post-punkia, noisea ja housea.


askellus-logo

Askellus — Facebook

 

Klubia järjestää Viktor Toikkanen ja Ville Niemi (Viiksimaisteri).